500 γρμ μύδια καθαρισμένα από το κέλυφος τους
250 γρμ κριθαράκι μέτριο
200 γρμ ντοματίνια
αλάτι
πιπέρι
κανέλα μια τσιμπιά
σκόνη σκόρδου μία τσιμπιά
Εκτέλεση συνταγής:
250 γρμ κριθαράκι μέτριο
200 γρμ ντοματίνια
αλάτι
πιπέρι
κανέλα μια τσιμπιά
σκόνη σκόρδου μία τσιμπιά
Εκτέλεση συνταγής:
Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε καλά. Στη συνέχεια τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα. Αφαιρούμε το κέλυφος τους και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τρίβουμε τα ντοματίνια στο τρίφτη και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρουν μια βράση για 2-3 λεπτά,στη συνέχεια ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό .
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός τους ,βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα καθαρισμένα μύδια,αλάτι,πιπέρι, κανέλα ,σκόνη σκόρδου και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.
Όταν τελειώσει ο χρόνος ρίχνουμε μέσα και το κριθαράκι, συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός τους ,βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα καθαρισμένα μύδια,αλάτι,πιπέρι, κανέλα ,σκόνη σκόρδου και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.
Όταν τελειώσει ο χρόνος ρίχνουμε μέσα και το κριθαράκι, συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα, θα το δούμε στην πορεία ανάλογα με την ένταση της εστίας που μαγειρεύουμε.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο στήνουμε το πιάτο μας και απολαμβάνουμε.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο στήνουμε το πιάτο μας και απολαμβάνουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου