Γαλέος ψητός με μυρωδικά και σκορδαλιά.

 


Υλικά:
4 λεπτές φέτες γαλέο (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι (χυμό)
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
μισό κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
3 πατάτες (βρασμένες)
ντοματίνια
ξύδι λευκό

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά μας και το χυμό από το λεμόνι.
Στη συνέχεια αφαιρούμε λίγη από την μαρινάδα για να την χρησιμοποιήσουμε αργότερα επάνω στον ψημένο γαλέο, με την υπόλοιπη αλείφουμε τα φιλέτα.
Ετοιμάζουμε το γκρίλ του φούρνου στους 170 βαθμούς και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για περίπου 20 λεπτά.  
Ετοιμάζουμε την σκορδαλιά: Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μας σε αλατισμένο νερό.
Όταν μαλακώσουν τις πολτοποιούμε στο πολυκόφτη, βάζοντας λίγο από το ζεστό νερό που έβρασαν, λευκό ξύδι και τη σκόνη σκόρδου. 
Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Η υφή της σκορδαλιάς πρέπει να είναι απαλή.



Στήσιμο πιάτου:
Επιλέγουμε ένα μεγάλο πιάτο,στην μια άκρη του βάζουμε μια κουταλιά της σούπας σκορδαλιά και με το κουτάλι από το κέντρο της σκορδαλιάς το σύρουμε σε κυκλικό σχήμα μέχρι την άλλη άκρη του πιάτου μας,έχουμε κόψει τα ντοματίνια μας σε κομμάτια και σχηματίζουμε σχέδιο ψαροκόκκαλο ,δίπλα ακουμπάμε απαλά το φιλέτο του γαλέου.
Για το δεύτερο σχέδιο ,παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού και σχηματίζουμε μικρές και μεγάλες σταγόνες από την σκορδαλιά μας ,αφήνοντας κενά ενδιάμεσα τα οποία θα καλύψουμε με ροδέλες από ντοματίνια.





Σχόλια