Σούπα βελουτέ με μπακαλιάρο και τριμμένο γαρύφαλλο.

 


Υλικά:
1 ψάρι μπακαλιάρο
2 καρότα μεγάλα
2 κρεμμύδια ξερά 
1 ποτήρι του κρασιού ρύζι καστανό
αλάτι 
πιπέρι
3 φύλλα δάφνης
μια τσιμπιά γαρύφαλλο τριμμένο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:
Καθαρίζουμε πλένουμε το ψάρι μας. Το ίδιο κάνουμε και με τα λαχανικά μας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τα λαχανικά μας μέσα να βράσουν βάζοντας αλάτι ,πιπέρι,φύλλα δάφνης. 
Αφού μαλακώσουν τα αφαιρούμε με μια κουτάλα και βάζουμε μέσα το ψάρι να βράσει και αυτό προσθέτοντας το ρύζι και μια τσιμπιά τριμμένο γαρύφαλλο.(ενισχύει τη γεύση του ψαριού)
Τα λαχανικά τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη βάζοντας μια κουταλιά από το ζωμό του ψαριού.
Στη συνέχεια τα βάζουμε μέσα στη κατσαρόλα τα ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε ελαιόλαδο, κλείνουμε την εστία αφήνοντας την κατσαρόλα επάνω για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε τη σούπα μας σε βαθύ πιάτο μαζί με το ψάρι μας.




Σχόλια