Χταποδοσαλάτα...όνειρο!!!

 

Υλικά:
1 μικρό χταποδάκι ή ένα μεγάλο πλοκάμι χταποδιού
ντοματίνια
αγγουράκι
κρεμμύδι ξερό
πατάτα βραστή
φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ξύδι λευκό

Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε το χταποδάκι και το καθαρίζουμε ,ανοίγοντας την κουκούλα του και βγάζοντας το δόντι και τα μάτια του.
Βάζουμε επάνω στην εστία μας να ζεσταθεί πολύ καλά, μια αντικολλητική κατσαρόλα.
Βάζουμε μέσα το χταπόδι και τα φύλλα δάφνης και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
Δεν βάζουμε νερό, γιατί θα βγάλει το χταπόδι τα δικά του υγρά. 
Έχουμε την εστία μας σε χαμηλή ένταση και το αφήνουμε μέχρι να βράσει και να μαλακώσει. 
Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Βράζουμε τις πατάτες μας σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια αφού κρυώσουν τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. 
Πλένουμε και κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας σε φέτες. 
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε βάζοντας ελαιόλαδο,ρίγανη,αλάτι πιπέρι και λευκό ξύδι αρκετό.
Σερβίρουμε η σαλάτα μας σε μια μεγάλη πιατέλα και απολαμβάνουμε.





Σχόλια