Σπετσοφάι σουπιάς !!!

 

Υλικά:
1 μεγάλη σουπιά φρέσκια ή κατεψυγμένη
1 μελιτζάνα φλάσκα
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
ντοματίνια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
τυρί φέτα
ελαιόλαδο
αλάτι 
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο γλυκό
σκόνη σκόρδου


Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε,και κόβουμε σε κομμάτια την σουπιά. Όμοια κάνουμε και τα λαχανικά μας.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες , το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το σοτάρουμε με ελάχιστο νεράκι για να μαλακώσει λίγο, έτσι γλυκαίνει το φαγητό μας.
Στη συνέχεια βάζουμε τη μελιτζάνα και τις πιπεριές,τα ντοματίνια ,το αλάτι,το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και σκεπάζουμε το τηγάνι  με ένα καπάκι για να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Όταν είναι έτοιμα βάζουμε τα κομμάτια της σουπιάς και ανακατεύουμε τα υλικά μας, σκεπάζουμε πάλι με το καπάκι και μαγειρεύουμε το φαγητό μας για 5-6 λεπτά ακόμα. 
Δεν μαγειρεύουμε παραπάνω τη σουπιά για να μην σκληρύνει και στεγνώσει. 
Κλείνουμε την εστία μας και αφήνουμε το τηγάνι επάνω για μερικά λεπτά αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο βάζουμε ελαιόλαδο.( και χωρίς το ελαιόλαδο είναι εξίσου νόστιμο το φαγητό μας). 
Σερβίρουμε το φαγητό μας σε ένα μεγάλο πιάτο ρίχνοντας επάνω κομμάτια φέτας.



Σχόλια