Ψητά μανιτάρια με μπέικον και τυρί

 
Υλικά:
200 γρμ μπέικον σε φέτες
200 γρμ μανιτάρια άσπρα
50 γρμ τυρί γραβιέρα
πιπέρι
σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση συνταγής:
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το μπέικον και το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ψηθεί καλά.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας και τα κόβουμε σε φέτες. 
Τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με το μπέικον να ψηθούν και αυτά. 
Βάζουμε πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και τα αρώματα τους .
Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι,τα μανιτάρια θα βγάλουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε συχνά για να μην καούν. 
Όταν είναι έτοιμα,δεν έχουν καθόλου υγρά, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του τυριού και ανακατεύουμε πάλι.
Στήνουμε το πιάτο μας, βάζοντας στο κέντρο το φαγητό μας και από επάνω το υπόλοιπο τυράκι και φύλλα βασιλικού.

Σχόλια