Ζουμερή μπριζολίτσα με πάστα κόκκινης πιπεριάς και πράσινη σαλάτα.

 
Υλικά:
1 σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκκαλο (ζητήστε να σας την κόψουν όσο πιο λεπτή γίνετε)
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
λόλα κόκκινη
λόλα πράσινη
ρόκα
μια κουταλιά σούπας λευκό ξύδι
σκόνη σκόρδου 
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής :
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κρέας μας, μαζί με μισό ποτήρι νερό για να βράσει.
Μόλις σωθεί το νερό συνεχίζουμε το ψήσιμο της μπριζόλας βάζοντας αλάτι, πιπέρι και ρίγανη (δεν βάζουμε  λιπαρή ουσία ,μόνο με το λιπάκι που έχει η  ίδια θα ψηθεί). 
Δεν θέλει πολύ ώρα ψήσιμο για να παραμείνει ζουμερή.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την πάστα κόκκινης πιπεριάς:
Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές μας σε κομμάτια, τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ψηθούν. Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και τη σκόνη σκόρδου και τις ανακατεύουμε.
Όταν ψηθούν,ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για να μαλακώσουν και να βγάλουν όλους τους χυμούς και τα αρώματα τους. 
Μόλις σωθεί το νεράκι ,τις πολτοποιούμε στο πολυκόφτη βάζοντας μια κουταλιά του γλυκού λευκό ξύδι.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας.... Έχουμε πλύνει και στεγνώσει πολύ καλά τις λόλες και την ρόκα,τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ,βάζοντας λίγο ελαιόλαδο και κουταλιές από την πάστα πιπεριάς και την ανακατεύουμε.
Στήνουμε το πιάτο μας:
Επιλέγουμε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο και βάζουμε τη σαλάτα μας, από επάνω την ζουμερή μπριζολίτσα  και στην κορυφή βάζουμε μια γενναία κουταλιά της σούπας από την κόκκινη και αρωματική πάστα πιπεριάς.
Απολαμβάνουμε ένα υπέροχο και γευστικό γεύμα ,γεμάτο χρώματα και αρώματα.

Σχόλια