Μπιφτέκι γεμιστό.... με μαρμελάδα κρεμμυδιού και γλυκό ρύζι

 

Υλικά για το γεμιστό μπιφτέκι:
200 γρμ μοσχαρίσιο κιμά
2 φέτες τυρί gouda
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Για τη μαρμελάδα κρεμμυδιού πάτησε εδώ: Μαρμελάδα κρεμμυδιού

Υλικά για το γλυκό ρύζι:
100 γρμ ρύζι (λευκό ή καστανό) ανάλογα την προτίμησή σας
1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα κρεμμυδιού (την ανακατεύουμε με το ρύζι)
Εκτέλεση συνταγής:
Φτιάχνουμε την μαρμελάδα κρεμμυδιού.
Στη συνέχεια βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. 
Ετοιμάζουμε το γεμιστό μπιφτέκι. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά ,το αλάτι,το πιπέρι,και το ξύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
Ανοίγουμε μία ποσότητα από τον κιμά και την γεμίζουμε με την ψιλοκομμένη πιπεριά και το τυρί και την σκεπάζουμε από επάνω με την υπόλοιπη ποσότητα του κιμά.(μπορούμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο ή 3 κομμάτια ποιο μικρά)
Προσέχουμε  να μην αφήσουμε κενά και βγει έξω το τυρί με το ψήσιμο. 
Έχουμε βάλει επάνω στην εστίας μας ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί,όταν είναι έτοιμο ψήνουμε το μπιφτέκι μας και από τις δύο πλευρές .
Δεν βάζουμε λάδι ...θα ψηθεί με το δικό του λίπος από τον κιμά.
Στήνουμε το πιάτο μας βάζοντας το γλυκό ρύζι στην μια άκρη του πιάτου μας και στην απέναντι πλευρά βάζουμε τα μπιφτέκια μας ρίχνοντας από επάνω τους λίγη μαρμελάδα κρεμμυδιού.


Σχόλια