Φωλίτσες με σοκολάτα και νιφάδες κάστανου!!!

 


Υλικά:
1 συσκευασία κανταΐφι 
250 γρμ βούτυρο αγελάδος
2 συσκευασίες σοκολάτα υγείας χωρίς ζάχαρη
8 κάστανα βρασμένα

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια στέβια ή ζάχαρη καρύδας ή όποιο άλλο γλυκαντικό χρησιμοποιείτε

Εκτέλεση συνταγής:
Πρώτα αφήνουμε το φύλλο κανταΐφι να ξεπαγώσει. 
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι για να κρυώσει μέχρι να ψηθούν οι φωλίτσες.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν το νερό με τη στέβια για 10 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι έχουμε λιώσει το βούτυρο.
Ετοιμάζουμε τις φωλίτσες: Σε ένα πάγκο ξάνουμε το κανταΐφι,παίρνουμε μια μικρή σειρά και τη βουτυρώνουμε με προσοχή. 
Δημιουργούμε φωλίτσες τυλίγοντας το γύρω από τα δάχτυλά μας.
Εάν δεν μπορούμε να το καταφέρουμε, παίρνουμε ένα μικρό ποτήρι του κρασιού και το τυλίγουμε εκεί περιμετρικά,δημιουργώντας όμως ένα κενό στη μέση(στον πάτο βάζουμε λίγο κανταΐφι) για να το γεμίσουμε μετά το ψήσιμο με τη σοκολάτα μας.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φωλίτσες σε ένα ταψί. 
Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες και ακόμα ζεστές,τις σιροπιάζουμε, ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά το σιρόπι(θέλουμε να είναι τραγανές και ελαφρά σιροπιασμένες) και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βράζουμε τα κάστανα,αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε σε ένα χοντρό τρίφτη 
π,χ τυριών.
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί,ρίχνουμε μέσα τα μισά τριμμένα κάστανα και αφού έχουν κρυώσει οι φωλίτσες μας,βάζουμε από μια μικρή κουταλιά μέσα στο κενό,περιμένουμε λίγα λεπτά να σταθεροποιηθεί και ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο κάστανο.
Απολαμβάνουμε ένα υπέροχο γλυκάκι με άρωμα Χριστουγέννων!!!!
 

Σχόλια