Καλαθάκι παρμεζάνας με σαλάτα και κοτόπουλο

 
Υλικά:
100 γρμ φιλέτο στήθος κοτόπουλου
50 γρμ τυρί παρμεζάνα τριμμένο
φύλλα ρόκας
φύλλα μαρουλιού
φύλλα μαρουλιού κόκκινου
βαλσάμικο ξύδι 
ντοματίνια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε το στήθος κοτόπουλου και το κόβουμε σε λωρίδες,στη συνέχεια  το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νεράκι και λίγο αλάτι να πάρει μια βράση ,μόλις σωθεί το νερό συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει,βάζοντας πιπέρι.
Σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε  μια λεπτή στρώση από την τριμμένη παρμεζάνα και την αφήνουμε να ψηθεί και να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. 
Έχουμε πάρει ένα μπολ στο μέγεθος που θέλουμε (ιδανικό είναι το μπολ που βάζουμε τα δημητριακά με το γάλα) το γυρίζουμε ανάποδα,αυτό θα γίνει το καλούπι για το καλάθι της παρμεζάνας. 
Το βάζουμε μέσα στο τηγάνι με τη ζεστή παρμεζάνα με τον πάτο μέσα το τυρί και με προσοχή αναποδογυρίζουμε το τηγάνι επάνω στο μπόλ για να πέσει η παρμεζάνα επάνω, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την σαλάτα,πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα μας,τα κόβουμε με πλαστικό μαχαίρι ή με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια ,κόβουμε τα ντοματίνια σε κυβάκια,το ίδιο κάνουμε και με το κοτόπουλο και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ ρίχνοντας μέσα λίγο ξύδι μπαλσάμικο, και τα ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
Με προσοχή αφαιρούμε το καλάθι παρμεζάνας από το μπολ με τη βοήθεια ενός μαχαιριού χωρίς όμως να το σπάσουμε,βάζουμε μέσα τη σαλάτα και το κοτόπουλο και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο φαγητό.

Σχόλια