Γλυκόξινο κοτόπουλο...με άρωμα Ανατολής

 


Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
ντοματίνια κομμένα στη μέση
κάσιους φιστίκια
200 γρμ μανιτάρια άσπρα
1 πορτοκάλι( το μισό σε κύβους και το άλλο μισό σε χυμό)
αλάτι
πιπέρι
κανέλα
Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε πολύ καλά το στήθος κοτόπουλου και το κόβουμε σε λωρίδες. 
Το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές και με τα μανιτάρια αφού πρώτα τα ξεφλουδίσουμε.
Στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κοτόπουλο να ψηθεί (χωρίς λάδι) με ότι λίπος έχει το ίδιο. 
Κατόπιν ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές,τα ντοματίνια,το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό μας σε σιγανή φωτιά να βγάλει όλους τους χυμούς του και να ψηθεί για περίπου 10 λεπτά.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το χυμό από το το πορτοκάλι και το ανακατεύουμε αφαιρώντας το καπάκι για να μην έχει άλλα υγρά και να στεγνώσει.
Όταν είναι έτοιμο, κλείνουμε την εστία και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια από το πορτοκάλι,την κανέλα και τα κάσιους.
Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και απολαμβάνουμε ένα χορταστικό και υγιεινό φαγητό με άρωμα Ανατολής.


Σχόλια