Κορμός με γκανάζ σοκολάτας υγείας.

 
 
Υλικά:  για έναν ατομικό κορμό
150 γρμ τυρί mascarpone (ή philadelphia) το μισό κουτί περίπου
6 αλεσμένα κρίσπις
3 κουταλιές σούπας στέβια ή όποιο γλυκαντικό χρησιμοποιείτε
3-4 σταγόνες υγρή στέβια (αν χρησιμοποιήσετε κρυσταλλική 1 κουταλιά της σούπας) 
μισό ποτήρι νερό ( προσοχή κλασικό μικρό ποτήρι νερού)
σοκολάτα υγείας  χωρίς ζάχαρη
κανέλα στη μύτη του κουταλιού 
Εκτέλεση συνταγής:
Αλέθουμε τα κρίσπις στο πολυκόφτη να γίνουν σκόνη.(κρατάμε στην άκρη μισή κουταλιά της σούπας για να την χρησιμοποιήσουμε αργότερα)
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ,βάζουμε το νερό με την στέβια και την κανέλα για 5 λεπτά να βράσουν. 
Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε τα κρίσπις,προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να απορροφηθεί.
Θέλουμε ένα μείγμα όχι πολύ σφιχτό για να μπορέσουμε αφού κρυώσει να το τυλίξουμε ρολό.
Ανοίγουμε μια σακούλα τροφίμων στη μέση και απλώνουμε το μείγμα μας.
Με ένα κουτάλι το στρώνουμε καλά να είναι περίπου στο ίδιο πάχος παντού.
το σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σακούλα ,το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και το βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα πηρούνι το τυρί mascarpone μαζί με 3-4 σταγόνες υγρή στέβια και μια κουταλιά της σούπας νερό, να αφρατέψει και να πάρει την μορφή κρέμας.
Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη μας και αφαιρούμε τη σακούλα από επάνω,στην άκρη βάζουμε με προσοχή λίγο από την κρέμα τυριού και με τη βοήθεια της σακούλας το τυλίγουμε μια φορά συνεχίζουμε βάζοντας πάλι την κρέμα τυριού και πάλι το τυλίγουμε ρολό,πάντα με την βοήθεια της σακούλας.

Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γκανάζ σοκολάτας.
Κόβουμε τη σοκολάτα όσο μπορούμε πιο λεπτά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί .
Αφού λιώσει προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζοντας το νερό σε αυτό το στάδιο η σοκολάτα μας όταν θα κρυώσει δεν θα σταθεροποιηθεί,θα παραμείνει μαλακή για να μπορούμε να κόψουμε τον κορμό.
Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο και βάζουμε σε ένα πιάτο μισή κουταλιά από τα τριμμένα κρίσπις  που είχαμε κρατήσει ,τοποθετούμε επάνω τον κορμό(αυτό το κάνουμε για να μην κολλήσει επάνω στο πιάτο και όταν χρειαστεί να το μεταφέρουμε σε ένα πιο μικρό να μην διαλυθεί)
Βάζουμε από επάνω την υγρή σοκολάτα γκανάζ και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για δέκα λεπτά.
Όταν το σερβίρουμε βάζουμε από επάνω αν θέλουμε μικρές κουταλίτσες από την κρέμα τυριού. 





Σχόλια