Μακαρόν

 



Υλικά:    Για 10 τεμάχια
 Ασπράδια  2 αυγών
100 γραμ αμύγδαλα χωρίς φλούδια ανάλατα
3 σταγόνες υγρή στέβια
μισό κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα αμύγδαλα για να μπορούμε μετά να τα ξεφλουδίσουμε στη συνέχεια (υπάρχουν όμως και ξεφλουδισμένα στο εμπόριο αν θέλουμε)
Στη συνέχεια τα αλέθουμε στο πολυκόφτη.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια με έναν αβγοδάρτη πολύ καλά για να γίνουν μαρέγκα,ρίχνουμε τις σταγόνες της υγρής στέβιας και το ροδόνερο με πολύ προσοχή και αργά αργά για να μην κόψει η μαρέγκα.
Με τον ίδιο αργό τρόπο ρίχνουμε και τα αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.Τονίζω πάλι ότι κάνουμε απαλές κινήσεις για να μην κόψει η μαρέγκα.
Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας με ένα κουτάλι της σούπας. 
Ψήνουμε τα μακαρόν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ,μέχρι να ροδίσουν περίπου 
15-20  λεπτά ανάλογα το φούρνο βέβαια.
Τα αφαιρούμε στη συνέχεια από το αντικολλητικό χαρτί για να μην κρατήσουν υγρασία και απολαμβάνουμε ένα μυρωδάτο και υπέροχο γλυκάκι.




Σχόλια