Σουπιά λαχταριστή με σπανάκι λεμονάτο!!!!

 

Μονάδες δύο
1 από τη σουπιά
1 από το ελαιόλαδο

Υλικά:
1 μεγάλη σουπιά 
2 κρεμμύδια ξερά
500 γρμ σπανάκι
1-2 λεμόνια (χυμό)
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
άνηθο
σκόνη σκόρδου


Εκτέλεση συνταγής:
Καθαρίζουμε τη σουπιά και την κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια μας. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα να τα σοτάρουμε με ελάχιστο νεράκι( σοτάρω πάντα το κρεμμύδι με λίγο νερό γιατί με αυτό τον τρόπο γλυκαίνει το φαγητό και είναι πολύ ελαφρύ).
Στη συνέχεια βάζουμε και τη σουπιά και τη σοτάρουμε με τα κρεμμύδια,ρίχνουμε 1,5 ποτήρι νερό, αλάτι,πιπέρι,άνηθο,σκόνη σκόρδου.
Χαμηλώνουμε την εστία μας για να σιγοβράσει το φαγητό μας.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι μας.
Όταν η σουπιά έχει μαλακώσει (θα την τρυπήσουμε με μια οδοντογλιφίδα) ,ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε το φαγητό μας για 5 λεπτά ακόμα. Ίσως να προσθέσουμε ελάχιστο νερό,προσοχή όμως γιατί βγάζει υγρά και το σπανάκι.
Στύβουμε τα λεμόνια και μέσα στο χυμό τους βάζουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα.
Τα ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά και το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό μας.
Απολαμβάνουμε ένα θαλασσινό φαγητό γεμάτο βιταμίνες!!!!



Σχόλια