Μελομακάρονα....απλά υπέροχα!!!! Διαχρονικές συνταγές.

 



Υλικά:
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια του τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 μπουκάλι μπύρα 500 ml
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρύφαλλο σκόνη
1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
300 γρμ καρύδια τριμμένα
Υλικά για το σιρόπι:
4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια του νερού μέλι

Πρώτα θα φτιάξουμε το σιρόπι για να κρυώσει.Θέλουμε το σιρόπι κρύο και τα μελομακάρονα καυτά από το φούρνο.

Εκτέλεση συνταγής για το σιρόπι:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό,το μέλι και τη ζάχαρη να βράσουν για 10 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Εκτέλεση συνταγής για τα μελομακάρονα:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε προσθέτοντας την μπύρα,το γαρύφαλλο,την κανέλα,το ξύσμα από το πορτοκάλι και τη σόδα. 
Στο στάδιο αυτό ζυμώνουμε το μείγμα μας. 
Φτιάχνουμε τα μελομακάρονά μας με ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικά ταψιά χωρίς να τα λαδώσουμε. 
Η ζύμη με το ψήσιμο φουσκώνει άρα τα κάνουμε μικρά σε μέγεθος. 
Τα ψήνουμε στον φούρνο,στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν(περίπου μισή ώρα το κάθε ταψί ανάλογα τον φούρνο μας). 
Αμέσως μόλις βγεί το κάθε ταψί με τα μελομακάρονα ,τα βάζουμε στην κατσαρόλα που έχουμε το σιρόπι ,για πέντε λεπτά και τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. 
Τα βάζουμε σε μια πιατέλα ρίχνοντας από επάνω τριμμένο καρύδι.

Η αναλογία αυτή είναι για πολλά μελομακάρονα....πιστέψτε με ....μέσα στις γιορτές θα τα ξαναφτιάξετε γιατί γίνονται ανάρπαστα!!!!!

Πρόταση:
Μπορείτε αν θέλετε να τα γεμίσετε με ολόκληρα καρύδια .....ή με χουρμάδες....ή να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα σκούρα και να φτιάξετε σχέδια με λευκή σοκολάτα από επάνω. 

Καλή επιτυχία και χαρούμενες γιορτές στο σπιτικό σας.

Σχόλια