Υπέροχη μπριζολίτσα με "άχυρο " πατάτας και κολοκυθιού!!!!


Μονάδες τρεις
1 από το κρέας
1 από την πατάτα
1 από το λάδι

Υλικά:
2 σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκκαλο
2 ντομάτες σε φέτες
2 πατάτες
2 κολοκυθάκια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κρέας μας μαζί με μισό ποτήρι νερό για να βράσει.
Μόλις σωθεί το νερό συνεχίζουμε το ψήσιμο στις μπριζόλες χωρίς να βάλουμε λιπαρή ουσία ,μόνο με το λιπάκι που έχουν οι ίδιες.
Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε στην άκρη και μέσα στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τις ντομάτες που πριν τις έχουμε κόψει σε φέτες.Τις σοτάρουμε και τις πατάμε ελαφρά με το πιρούνι μας.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια τις βάζουμε επάνω στο κρέας.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το άχυρο από τις πατάτες και τα κολοκυθάκια.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε πρώτα σε λεπτές φέτες και την κάθε φέτα σε πολύ λεπτές λωρίδες όσο πιο ψιλές μπορούμε,το ίδιο κάνουμε και για τα κολοκυθάκια. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. ΔΕΝ βάζουμε αλάτι στα λαχανικά μας για να μην μαλακώσουν...
(εξού και η ονομασία "άχυρο" ...πολύ ψιλό και τραγανό).





Στήσιμο του πιάτου μας:
Επιλέγουμε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο,στο κέντρο βάζουμε τις μπριζόλες και από επάνω το άχυρο πατάτας και κολοκυθιού.



Σχόλια