Αλμυρή τούρτα κεμπάπ !!!


 Μονάδες τρεις

1 από τον κιμά
1 από την πίτα για σουβλάκι
1 από το γιαούρτι

Υλικά:
250 γρμ κιμά  μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
κόκκινο πιπέρι καυτερό
πάπρικα
σκόνη σκόρδου
100 γρμ γιαούρτι στραγγιστό
4 φρέσκιες ντομάτες

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά,όλα τα μπαχαρικά και το τριμμένο κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε  να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στη συνέχεια  βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε στρογγυλό σχήμα περίπου όσο και το μέγεθος της πίτας μας,τα ψήνουμε  σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και τις πίτες.

Ετοιμάζουμε την πικάντικη σάλτσα:

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ ψηλές λωρίδες  τις ντομάτες.
Τις βάζουμε να σοταριστούν σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ένα σφηνάκι νερό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,πάπρικα,σκόνη σκόρδου ,κόκκινο καυτερό πιπέρι και τις αφήνουμε να ψηθούν μόνο με το χυμό τους για 10 λεπτά. Θέλουμε μια πολύ πηχτή σάλτσα.
Στήσιμο τούρτας:
Επιλέγουμε ένα μεγάλο πιάτο ρηχό, βάζουμε την πίτα,μετά μια κουταλιά από τη σάλτσα και από επάνω το στρογγυλό μπιφτέκι στην σειρά, δημιουργώντας ύψος,επαναλαμβάνουμε με όσες στρώσεις θέλουμε. (Για να υπολογίσουμε τις τρεις μονάδες βάζουμε δύο πίτες και τρώμε την μισή τούρτα)
Στο τέλος σκεπάζουμε την πικάντικη τούρτα μας με γιαούρτι,γαρνίρουμε με τριμμένο μπιφτέκι και σάλτσα . Την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. 
Λίγο πριν την σερβίρουμε την βγάζουμε από το ψυγείο και την κόβουμε κομμάτια. 

Μία πρωτότυπη συνταγή για ένα απολαυστικό δείπνο με παρεούλα ή για ένα οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι.

Σχόλια