Παϊδάκια κοτόπουλου με ροζ σαλάτα και λαχανικά!!!

Μονάδα μία
1 από το κοτόπουλο
Υλικά:
Ένα κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια
1 μικρό κόκκινο λάχανο
3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
6 κολοκυθάκια μικρά
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι
σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε τα παϊδάκια κοτόπουλου και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και μισό ποτήρι νερό. 
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε ενδιάμεσα από το κοτόπουλο ,διάσπαρτα μέσα στο ταψί.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
Προσοχή ...αν είναι δυνατός ο φούρνος μας, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία...δεν θέλουμε να ξεραθεί το κοτόπουλο.
ΔΕΝ βάζουμε καμία λιπαρή ουσία π.χ λάδι, γιατί θα βγάλει το κοτόπουλο το δικό του λίπος και με αυτό θα ψηθεί το φαγητό μας.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας..
Εκτέλεση συνταγής για τη ροζ σαλάτα:
Τρίβουμε το κόκκινο λάχανο στο τρίφτη,όσο ποιο ψιλό μπορούμε,το πλένουμε και το βάζουμε στο τρυπητό μπολ να στραγγίσουν τα νερά. 
Στη συνέχεια βάζουμε αλάτι και το τρίβουμε με το χέρι μας, με αυτό τον τρόπο το λάχανο μαλακώνει,από κάτω από το τρυπητό μπολ βάζουμε ένα πιάτο για να μαζέψουμε το ροζ ζουμάκι από το λάχανο που θα το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.
Στύβουμε το λεμόνι επάνω στο λάχανο και βάζουμε αλάτι,πιπέρι ,άσπρο ξύδι και σκόνη σκόρδου,τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα αρώματα.

Στήσιμο πιάτου:
Επιλέγουμε ένα μεγάλο πιάτο και στη μια άκρη, βάζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι, το γεμίζουμε με το λάχανο και το πατάμε με το κουτάλι για να σταθεροποιηθεί,αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι.
Έχουμε κρατήσει παραπάνω τους ροζ χυμούς από το λάχανο και ρίχνουμε προσεκτικά μια -δύο κουταλιές πάνω από τη σαλάτα μας.
Στην άλλη άκρη του πιάτου μας ,βάζουμε μερικά κολοκυθάκια και από την άλλη πλευρά τα παϊδάκια μαζί με τις πιπεριές Φλωρίνης.
Απολαμβάνουμε ένα αρχοντικό πιάτο γεμάτο χρώματα και αρώματα Ελλάδας. 


 


Σχόλια