Οικογενειακή πάστα ..ονειρεμένη.




Υλικά:
Παντεσπάνι βάση:
6 αβγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν πάουντερ
1 κάψουλα βανίλια

Σιρόπι:
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό 
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

Λευκή κρέμα:
2 κουτιά μεταλλικά, κρέμα  σαντιγί φυτική
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια στικ

Γκανάζ σοκολάτας:
200 γρμ κουβερτούρα
150 ml γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά της σούπας μέλι
100 γρμ λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση συνταγής:
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι για να έχει χρόνο να κρυώσει μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 10-12 λεπτά. 
Το αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε για 10 λεπτά με το μίξερ,στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με λίγο καλαμποκέλαιο. 
Το ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμο και το βγάζουμε.
Αυτή την στιγμή που είναι ακόμα ζεστό ,το σιροπίαζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την λευκή κρέμα.
Βάζουμε τις κρέμες σε ένα μπολ και τις χτυπάμε με το μίξερ για 10 λεπτά να αφρατέψουν,στη συνέχεια βάζουμε και το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι μας ,ρίχνουμε από επάνω την λευκή κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να παγώσει.
Ετοιμάζουμε την σοκολάτα γκανάζ.
Κόβουμε την σοκολάτα όσο ποιο μικρά κομμάτια μπορούμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ,ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω στη σπασμένη σοκολάτα.
Βάζουμε και το μέλι για να γυαλίσει το μείγμα μας και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω από την άσπρη κρέμα, την σοκολάτα.
Αν θέλουμε να κάνουμε λευκά σχέδια,λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα και με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω στη σκούρα σοκολάτα σχηματίζοντας διάφορα σχέδια.
Βάζουμε το ταψί ξανά για δυο ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Σχόλια