Κοκκινιστό κοκοράκι στη φωλιά του!!!!

Μονάδες δύο
1 από τα μακαρόνια-φιδέ
1 από το κοκοράκι

Υλικά:
Ένα μικρό κοκοράκι σε κομμάτια
μισό πακέτο μακαρόνια  από σιμιγδάλι
3-4 φωλίτσες φιδέ από σιμιγδάλι
5 μέτριες ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
κανέλα

Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε το κοκοράκι μας και το κόβουμε σε μερίδες.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες μας στο μούλτι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ένα ποτήρι νερό να ζεσταθεί και μετά βάζουμε μέσα το κοκοράκι για να σοταριστεί,με αυτό πετυχαίνουμε το εξής, θωρακίζουμε το πουλερικό και τους χυμούς του,έτσι θα γίνει μαλακό και πεντανόστιμο και ΔΕΝ χρησιμοποιούμε λάδι.
Ρίχνουμε στη συνέχεια την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι,πιπέρι,κανέλα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το πουλερικό μας μέχρι να μαλακώσει,συνήθως 20-25 λεπτά γιατί είναι μικρά τα κομμάτια και βράζουν γρήγορα.
Για τα τσιγαριστά μακαρόνια με φιδέ.
Βάζουμε μια κατσαρόλα επάνω στην εστία να ζεσταθεί,τρίβουμε μέσα τον φιδέ και τον αφήνουμε να τσιγαριστεί ανακατεύοντας τον συνεχώς. 
Θα πάρει ένα καστανό χρώμα όχι όλος όμως,στη συνέχεια ρίχνουμε με προσοχή μισό ποτήρι νερό και τον αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Τον αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ξαναβάζουμε νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια όπως αναγράφει η συσκευασία τους. Στο τέλος αφού τα σουρώσουμε,βάζουμε μέσα και τον φιδέ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν όλα μαζί..(αν τα αφήσουμε al dente δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καμία λιπαρή ουσία π.χ λάδι. Αν όμως θέλουμε λιπαρή ουσία προσθέτουμε μια μονάδα ακόμα). 
Τα σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο βάζοντας τα μακαρόνια σε σχήμα φωλιάς και από επάνω το κοκκινιστό κοκοράκι μας και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο γεύμα.

Σχόλια