Ροζ σαλάτα με προσούτο !!!


Μονάδα μια
1 από το προσούτο

Υλικά:
1 μικρό κόκκινο λάχανο
1 λεμόνι
αλάτι 
πιπέρι
σκόνη σκόρδου
φέτες προσούτο

Εκτέλεση συνταγής:
Τρίβουμε το κόκκινο λάχανο στο τρίφτη,όσο ποιο ψιλό μπορούμε,το πλένουμε και το βάζουμε στο τρυπητό μπολ να στραγγίσουν τα νερά. 
Στη συνέχεια βάζουμε αλάτι και το τρίβουμε με το χέρι μας, με αυτό τον τρόπο το λάχανο μαλακώνει.
Στύβουμε το λεμόνι επάνω στο λάχανο και βάζουμε αλάτι,πιπέρι και σκόνη σκόρδου,τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα αρώματα.
Επιλέγουμε ένα μεγάλο πιάτο και στο κέντρο βάζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι, το γεμίζουμε με το λάχανο και το πατάμε με το κουτάλι για να σταθεροποιηθεί,αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι.
Έχουμε ζητήσει να μας κόψουν το προσούτο όσο πιο λεπτό γίνετε και  ακουμπάμε τις φέτες με προσοχή και ανάλαφρα επάνω στη σαλάτα.
Απολαμβάνουμε μια χορταστική σαλάτα με υπέροχες γεύσεις και αρώματα!!!

Σχόλια