Γεμιστό τιραμισού.. αλλιώς...

Μονάδες δύο
1 από τυρί μασκαρπόνε
1 από σφολιάτα
Υλικά:
σφολιάτα (για να μπορούμε να υπολογίσουμε πόσα μπορούμε να φάμε για μία μονάδα,από το πακέτο σφολιάτα που έχει δύο φύλλα,χρησιμοποιούμε το ένα και από το ένα χρησιμοποιούμε το μισό.)
κακάο χωρίς ζάχαρη
250 γρμ τυρί μασκαρπόνε
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ
1 κουταλάκι στέβια ή όποιο άλλο γλυκαντικό χρησιμοποιείτε
1κουταλιά της σούπας στέβια  ή όποιο άλλο γλυκαντικό χρησιμοποιείτε
Εκτέλεση συνταγής:
Φτιάχνουμε πρώτα τη σφολιάτα για την γέμιση.
Αφού έχουμε κόψει την μισή σφολιάτα την αλείφουμε με λίγο νεράκι και ρίχνουμε την κουταλιά της σούπας στέβια. 
Την βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι και την ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Στη συνέχεια την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και μετά την θρυμματίζουμε.
Σε ένα κρασοπότηρο βάζουμε χλιαρό νερό μέχρι τη μέση και βάζουμε τον καφέ και την υπόλοιπη στέβια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθούν. 
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη σφολιάτα και το μείγμα του καφέ και τα ανακατεύουμε για να υγρασιαστούν( δεν θέλουμε να έχουν πολλά υγρά)
Πέρνουμε μια μια  κουταλιά από το τυρί μασκαρπόνε και το ανοίγουμε σαν πιτάκι με τα δάχτυλά μας και βάζουμε μέσα το μείγμα της σφολιάτας και το κλείνουμε. 
Το στριφογυρίζουμε ελαφρά για να γίνει μια μπαλίτσα. Όμοια κάνουμε με όλο το τυρί.
Βάζουμε τα μπαλάκια σε μια πιατέλα και από επάνω με ένα μικρό σουρωτήρι ρίχνουμε το κακάο.
Βάζουμε τα γλυκάκια μας στο ψυγείο και τα απολαμβάνουμε μετά από 15 λεπτά αφού έχουν παγώσει.


Σχόλια