Ντοματοκεφτέδες φούρνου.

Μονάδες δύο
1 από το σιμιγδάλι
1 από το ελαιόλαδο

Υλικά:
4 ντομάτες σφιχτές κόκκινες κομμένες σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
φρέσκο βασιλικό
φρέσκο δυόσμο
φρέσκια ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
μισό ποτήρι σόδα αναψυκτικό
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι και την σόδα και τα ανακατεύουμε ,αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για να απορροφήσει τα υγρά του για μισή ώρα.
Στη συνέχεια κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε και όλα τα μυρωδικά μας.
Ρίχνουμε τις ντομάτες στο μπολ με το σιμιγδάλι μαζί με τα μυρωδικά,το αλάτι,το πιπέρι και την μία κουταλιά από το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε για να ενωθούν.
Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και ριχνουμε επάνω κουταλιές από το μείγμα μας και από πάνω μερικές σταγόνες από την δεύτερη κουταλιά από ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .





Σχόλια