Μεζεκλίδικη συκωταριά από αρνάκι γάλακτος ,με τραγανές πιτούλες !!!!

Μονάδες τρείς
1 από τη συκωταριά
1 από τις πιτούλες(δυο μικρές αντιστοιχούν σε μια μονάδα)
1 από το ελαιόλαδο
Υλικά:
1 συκωταριά μικρή από αρνάκι γάλακτος
1 πακέτο μικρές πιτούλες 
αλάτι
ρίγανη
πιπέρι
ελαιόλαδο
λεμόνι
λευκό ξύδι
Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε πολύ καλά την συκωταριά,στη συνέχεια την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει νερό και λευκό ξύδι ,την ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια την ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό. 
Την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα υγρά της.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις πιτούλες χωρίς λάδι. Όταν είναι έτοιμες ρίχνουμε από επάνω αλάτι και ρίγανη και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο  αντικολλητικό τηγάνι,ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια να σωταριστούν για ένα λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε. 
Όταν είναι έτοιμη βάζουμε αλάτι ,πιπέρι,ρίγανη και τον χυμό από ένα φρεσκοστυμμένο λεμόνι.
Την σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα ,γαρνίροντας με φέτες λεμονιού και δίπλα τις τραγανές πιτούλες.

Σχόλια