Ζουμερή μπριζολίτσα με πουρέ λευκής μελιτζάνας και ψητά μανιτάρια!!!

Μονάδα μια
1 από το κρέας
Υλικά:
2 σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκκαλο
1 λευκή μελιτζάνα μεγάλη
μια κουταλιά σούπας λευκό ξύδι
σκόνη σκόρδου
χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
250 γρμ μανιτάρια πλευρώτους

Εκτέλεση συνταγής :
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βράζουμε σε αλατισμένο νερό την μελιτζάνα.
Στη συνέχεια τη σουρώνουμε και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ βάζοντας μέσα το ξύδι,τη σκόνη σκόρδου,αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους βάζοντας μόνο αλάτι,αφού ψηθούν ρίχνουμε λίγο λεμόνι και ρίγανη.
Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε τις σπαλομπριζόλες μας και από τις δύο πλευρές χωρίς λάδι μόνο με το δικό τους λιπάκι,βάζοντας αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και στο τέλος ρίχνουμε λεμόνι.
Όταν όλα είναι έτοιμα στήνουμε το πιάτο μας!!!!
Επιλέγουμε ένα μεγάλο πιάτο,βάζουμε στη μια άκρη μια μεγάλη κουταλιά πουρέ μελιτζάνας και με το κουτάλι την σπρώχνουμε από το κέντρο στο πλάι για να δημιουργηθεί το σχέδιο,στην άλλη άκρη βάζουμε την μπριζολίτσα και δίπλα τα μανιτάρια.
Απολαμβάνουμε ένα ζουμερό, γευστικό και ελαφρύ φαγητό.

Σχόλια