Μαύρη σαλάτα (Beluga)..το χαβιάρι των οσπρίων !!!

Οι φακές Μπελούγκα χρωστάνε το όνομά τους,στο κατάμαυρο χρώμα τους και στο στρογγυλό σχήμα τους που θυμίζει το ομώνυμο χαβιάρι.
Έχουν υψηλή διατροφική αξία και έχουν πλούσια και γεμάτη γεύση.

Μονάδες  δύο
1 από το λάδι
1 από τις φακές

Υλικά:
φακές 200 γρμ μαύρες φακές μπελούγκα
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
ελαιόλαδο
ξίδι λευκό
σκόνη σκόρδου
πιπέρι κόκκινο καυτερό
Φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τις φακές .
Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό ,να βράσουν για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια χύνουμε αυτό το νερό και προσθέτουμε νέο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν,βάζοντάς μέσα και το κρεμμύδι ολόκληρο,το οποίο πολτοποιούμε στη συνέχεια με ένα πιρούνι αφού βράσει .
Όταν κρυώσουν τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε λάδι και όλα τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε έτσι ώστε όλα τα αρώματα και οι γεύσεις να ενωθούν.
Σε μια πιατέλα στρώνουμε φύλλα μαρουλιού και από πάνω βάζουμε τις φακές.
Σερβίρουμε ζεστή αλλά είναι ΥΠΕΡΟΧΗ  και κρύα!!!

Σχόλια