Άρτος για αρτοκλασία (Διαχρονική συνταγή)



Υλικά: (για έναν άρτο)

500 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
15 γρμ μαγιά ξερή
120 γρμ ζάχαρη 
65 γρμ μέλι
2 κούπες του τσαγιού χλιαρό νερό
1  κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
μισό κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο σκόνη
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
85 ml καλαμποκέλαιο
σουσάμι
 
Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρμ από το αλεύρι μας ,την μαγιά και 1 κουταλάκι από τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε βάζοντας 1 και μισή κούπα χλιαρό νερό. 
Προσοχή για να ενεργοποιηθεί η μαγιά ,το νερό πρέπει  να είναι χλιαρό!!!!
Βάζουμε το μείγμα μας στην άκρη για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει.
Στη συνέχεια μέσα στο ίδιο μπολ βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε μισή κούπα ακόμα χλιαρό νερό και τα ζυμώνουμε.Θέλουμε να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη. 
Χρησιμοποιούμε στρογγυλό ταψί το οποίο λαδώνουμε με καλαμποκέλαιο. 
Βάζουμε μέσα τη ζύμη μας και την αφήνουμε ακόμα μισή ώρα να φουσκώσει. 
Αλείφουμε επάνω τον άρτο με ζαχαρόνερο και ρίχνουμε σουσάμι .
Ψήνουμε τον άρτο,στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. 
Η συνταγή αυτή αφορά ένα τεμάχιο άρτου, αν θέλετε πλήρη αρτοκλασία κάνετε την συνταγή επί πέντε.



Σχόλια