Τσιγαριστός φιδές με γαρίδες!!!

Μονάδες δύο
1 από τον φιδέ
1 από τις γαρίδες

Υλικά:
Ενα πακέτο φιδέ από σιμιγδάλι
250 γρμ γαρίδες καθαρισμένες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα επιτρεπόμενη
αλάτι
πιπέρι
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους και τις ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ,βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμες προσθέτουμε μέσα την μουστάρδα και το λεμόνι ,αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει σε ένα ποτήρι προσθέτοντας και ένα σφηνάκι νερό.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αφαιρούμε τις γαρίδες.
Το ζουμάκι που περισσεύει το κρατάμε για να το χρησιμοποιήσουμε μετά στον φιδέ.
Βάζουμε μια κατσαρόλα επάνω στην εστία να ζεσταθεί,τρίβουμε μέσα το μισό φιδέ και τον αφήνουμε να τσιγαριστεί ανακατεύοντας τον συνεχώς (χωρίς να προσθέσουμε λιπαρά π.χ λάδι )
Θα πάρει ένα καστανό χρώμα,στη συνέχεια ρίχνουμε με προσοχή μισό ποτήρι νερό και τον υπόλοιπο φιδέ  και τον αφήνουμε να πάρει μια βράση και να μαλακώσει,τον σουρώνουμε αν υπάρχει νεράκι και τον ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το ζουμάκι από τις γαρίδες.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο βάζοντας τον φιδέ και τριγύρω τις γαρίδες μας.
Ένα γευστικό πιάτο με άρωμα Μικρασιάτικης αρχοντιάς.....


Σχόλια