Σοκολατόπιτα ...πειρασμός !!! (Διαχρονικές συνταγές)



Υλικά:
5 αυγά
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο (240 ml)
1/2 ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο (120 ml)
1και 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις(μπλε)
1/2 ποτήρι του νερού κακάο
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
1 κάψουλα βανίλια

Σιρόπι:
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη 
3 ποτήρια του νερού νερό

Γλάσο σοκολάτας:
2 κουβερτούρες  των 125 γρμ η κάθε μία.
1 σφηνάκι καυτό γάλα.

Εκτέλεση συνταγής:
Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι,για να προλάβει να κρυώσει πριν ετοιμαστεί η βάση της σοκολατόπιτας.
Θέλουμε κρύο το σιρόπι και ζεστή την σοκολατόπιτα.
Σε μια μικρή  κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό ,να βράσουν για 10 λεπτά. 
Στη συνέχεια ,σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη ,το καλαμποκέλαιο,το γάλα και τα ανακατεύουμε με το μίξερ,στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, τα αυγά ,το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στο τέλος προσθέτουμε το μπέκιν πάουντερ και την βανίλια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί αντικολλητικό αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με λίγο καλαμποκέλαιο. 
Ψήνουμε το μείγμα μας στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Κάνουμε το τεστ με την οδοντοφλυφίδα και το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για πέντε λεπτά και στη συνέχεια το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.
Κόβουμε τις κουβερτούρες σε πολύ μικρά κομμάτια(αν μπορούμε να τις τρίψουμε σε τρίφτη θα είναι ακόμα πιο εύκολο). Βάζουμε τα τρίματα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το καυτό γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα,στη συνέχεια την ρίχνουμε επάνω στη σοκολατόπιτα.
Γαρνίρουμε την σοκολατόπιτα με ότι θέλουμε πχ με κεράσια 'η με τριμμένο μπισκότο ή με στικς από μπισκοτάκια ή την αφήνουμε  σκέτη.
Απολαμβάνουμε ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα.




Σχόλια