Κουζουλά βλίτα με ζουμερή σπαλομπρίζόλα !!!

Μονάδες τρεις
1 από το κρέας
1 από τη φέτα
1 από το ελαιόλαδο

Υλικά:
μισό κιλό βλίτα
1 σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια
1 κομμάτι φέτα
1 ντομάτα τριμμένη και στραγγισμένη από τα υγρά της
αλάτι
λεμόνι
ελαιόλαδο


Εκτέλεση συνταγής :
Καθαρίζουμε τα βλίτα και τα πλένουμε πολύ καλά. 
Τα βράζουμε για 5-7 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ,ψήνουμε την σπαλομπριζόλα,στην αρχή βάζοντας μισό σφινάκι νερό και στη συνέχεια με το δικό της λιπάκι.
Τρίβουμε στον τρίφτη την ντομάτα και την στραγγίζουμε στο σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα υγρά της.
Βάζουμε στα βλίτα  ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι και τα ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Στήνουμε το πιάτο μας επιλέγοντας ένα μεγάλο πιάτο όπου στο κέντρο βάζουμε στριφογυριστά τα κουζουλά βλίτα, από επάνω την τριμμένη ντομάτα και στο τέλος τριμμένη φέτα.
Βάζουμε την ζουμερή σπαλομπριζόλα  ρίχνοντας λεμόνι(αν βρείτε λεμόνι ακέρωτο και χωρίς φάρμακα)
κόβετε την φλούδα του σε μικρά κυβάκια και τα βάζετε επάνω στην μπριζόλα.
Απολαμβάνετε ένα εξαιρετικό φαγητό, βγαλμένο από την κρητική κουζίνα,γεμάτο αρώματα και γεύσεις
Ελλάδας !!!!!




Σχόλια