Χταποδάκι ξυδάτο!!!!

Μονάδες δύο
1 από το χταπόδι
1 από το ελαιόλαδο

Υλικά:
Ένα μικρό χταποδάκι
ελαιόλαδο
λευκό ξύδι
ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε το χταποδάκι και το καθαρίζουμε ,ανοίγοντας την κουκούλα του και βγάζοντας το δόντι και τα μάτια του.
Βάζουμε επάνω στην εστία μας να ζεσταθεί πολύ καλά, μια αντικολλητική κατσαρόλα.
Βάζουμε μέσα το χταπόδι και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Δεν βάζουμε νερό,θα βγάλει το χταπόδι τα δικά του υγρά. Χαμηλή η ένταση της εστίας και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί. Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα.
Στη συνέχεια επιλέγουμε ένα πιάτο της αρεσκείας μας και το σερβίρουμε βάζοντας από πάνω αρκετό ξύδι,ελαιόλαδο και ρίγανη!!!!


Σχόλια