Μαμαδίστικο μοσχαράκι στιφάδο με πατάτες σαν τηγανητές !!!

Μονάδες δύο
1 από το κρέας
1 από τις πατάτες

Υλικά:
500 γρμ μοσχαράκι
15 μικρά κρεμμυδάκια ξερά
5 ντομάτες
αλάτι
δάφνη
πιπέρι
μπαχάρι
κανέλα
σκόνη σκόρδου
πατάτες

Εκτέλεση συνταγής:
Κόβουμε το μοσχαράκι σε μικρές μπουκίτσες και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να σοταριστεί με μισό σφινάκι νερό ,για να θωρακίσουμε το κρέας με όλους τους χυμούς του,(χωρίς λάδι το σοτάρισμα) στη συνέχεια βάζουμε και τα κρεμμυδάκια ολόκληρα και τα σοτάρουμε και αυτά μαζί με το κρέας για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα ,λίγο νεράκι και όλα τα μπαχαρικά μας ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν,να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα μας.
Ετοιμάζουμε τις πατάτες ....σαν τηγανητές:
Επιλέγουμε τις πολύ μικρές πατατούλες,τις πλένουμε πολύ καλά και ΔΕΝ τις καθαρίζουμε ,τις θέλουμε με την φλούδα τους.
Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό για να βράσουν για 6-7 λεπτά. Δεν θέλουμε να λιώσουν .
Στη συνέχεια τις σουρώνουμε αλλά τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα υγρά τους.
Τις αρωματίζουμε με τα μπαχαρικά μας αλάτι,πιπέρι.
Ανάβουμε τον φούρνο μας και βάζουμε μέσα ένα ταψί να ζεσταθεί πολύ καλά.
Όταν  είναι καυτό, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις ανακατεύουμε ,για να πιάσουν κρούστα τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 30 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις,μέχρι να ροδίσουν ανακατευοντας τις που και που.
Όταν είναι όλα έτοιμα σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο φαγητό.


Σχόλια