Υπέροχη τούρτα με σοκολατένιο δίχτυ !!! (Διαχρονικές συνταγές)



Υλικά:
Παντεσπάνι βάση:
6 αβγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν πάουντερ
1 κάψουλα βανίλια

Σιρόπι:
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
Λευκή κρέμα:
2 μεταλλικά κουτιά φυτική κρέμα παγωμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κάψουλα βανίλια
Σχέδιο σοκολάτας δίχτυ(προαιρετικό)
100 γρμ κουβερτούρα.

Εκτέλεση συνταγής:
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι για να έχει χρόνο να κρυώσει μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 10-12 λεπτά. 
Το αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε για 10 λεπτά με το μίξερ,στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με λίγο καλαμποκέλαιο. 
Το ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμο και το βγάζουμε.
Το αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί και το βγάζουμε από το ταψί.(εάν θέλουμε μπορούμε να το κόψουμε στη μέση και να μοιράσουμε την κρέμα ή να το αφήσουμε ολόκληρο)
Αυτή την στιγμή που είναι ακόμα ζεστό ,το σιροπίαζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την λευκή κρέμα.
Βάζουμε τις κρέμες σε ένα μπολ και τις χτυπάμε με το μίξερ για 10 λεπτά να αφρατέψουν,στη συνέχεια βάζουμε και το γάλα και την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι μας ,ρίχνουμε από επάνω την λευκή κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να παγώσει.
Σχέδιο σοκολάτας δίχτυ
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. 
Κόβουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σύμφωνα με την περίμετρο της τούρτας μας και σε τι πάχος θέλουμε. 
Κάνουμε διάφορα σχέδια επάνω και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά περίπου ελαφρός να σταθεί(προσοχή εδώ δεν θέλουμε να παγώσει γιατί θα σπάσει,θέλουμε να είναι ελαφρά μαλακό για να μπορέσει να τυλιχτεί γύρω από την τούρτα).
Κάνουμε την αρχή κολλώντας το επάνω στην τούρτα με το αντικολλητικό χαρτί που σιγά σιγά στη συνέχεια το βγάζουμε. 
Αν δεν θέλετε να βάλετε το δίχτυ απλά κάνετε σχέδια με τη σοκολάτα επάνω στη τούρτα.
Διατηρούμε την τούρτα στο ψυγείο!!!!






Σχόλια