Ροζ σαλάτα με καπνιστό σολομό !!!!

Μονάδα μία
1 από το σολομό

Υλικά:
1 μικρό κόκκινο λάχανο
1 λεμόνι
αλάτι 
πιπέρι
σκόνη σκόρδου
1 πακέτο συσκευασμένο σολομό καπνιστό

Εκτέλεση συνταγής:
Τρίβουμε το κόκκινο λάχανο στο τρίφτη,όσο ποιο ψιλό μπορούμε,το πλένουμε και το βάζουμε στο τρυπητό μπολ να στραγγίσουν τα νερά. 
Στη συνέχεια βάζουμε αλάτι και το τρίβουμε με το χέρι μας, με αυτό τον τρόπο το λάχανο μαλακώνει.
Στύβουμε το λεμόνι επάνω στο λάχανο και βάζουμε αλάτι,πιπέρι και σκόνη σκόρδου,τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα αρώματα.
Επιλέγουμε ένα μεγάλο πιάτο και στο κέντρο βάζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι, το γεμίζουμε με το λάχανο και το πατάμε με το κουτάλι για να σταθεροποιηθεί,αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι.
Ανοίγουμε το πακέτο με τον καπνιστό σολομό και βγάζουμε τα φιλέτα και τα ακουμπάμε με προσοχή και ανάλαφρα επάνω στη σαλάτα.
Απολαμβάνουμε ένα χορταστικό πιάτο με υπέροχες γεύσεις και αρώματα!!!






Σχόλια