Πεϊνιρλί ...η αφράτη βάρκα που μας ταξιδεύει!!! (Διαχρονικές συνταγές)



Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φακελάκια ξερή μαγιά
3 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
1 αυγό
3 φλιτζάνια τσαγιού γάλα εβαπορέ αραιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
βούτυρο αγελαδινό για την επάλειψη των πεϊνιρλί ,μόλις βγουν από το φούρνο.
Υλικά για την γέμιση..ότι μας αρέσει(ζαμπόν,τυρί,κιμά μαγειρεμένο,πιπεριές,ντομάτες κ.α)

Εκτέλεση συνταγής:
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα(προσοχή...το θέλουμε να είναι χλιαρό για να ενεργοποιηθεί η μαγιά)
ρίχνουμε μέσα την μαγιά και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ,βάζουμε το αλεύρι,το λάδι,το αλάτι, το αυγό και στο τέλος την μαγιά με το γάλα.
Ζυμώνουμε τα υλικά μας έτσι ώστε να έχουμε μία ζύμη μαλακή και ελαστική . 
Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα μέρος για να φουσκώσει για μία ώρα.
Στη συνέχεια όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι ,κόβουμε μεγάλες μπαλίτσες σε μέγεθος μεγάλου πορτοκαλιού (αν θέλουμε να γίνουν περίπου μισό μέτρο)και το ανοίγουμε με το πλάστη
(δεν χρησιμοποιούμε άλλο αλεύρι) σε μακρόστενο φύλλο με μέτριο πάχος.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του με λίγο βούτυρο και βάζουμε τριμμένο τυρί γκούντα,στη συνέχεια δίνουμε το σχήμα βάρκας ,κλείνοντας τις δύο άκρες της.
Γεμίζουμε το πεϊνιρλί με τα υλικά της αρεσκείας μας και στο τέλος στο άνοιγμα της βάρκας προσθέτουμε λίγο βούτυρο.
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο,αμέσως γύρω γύρω στη ζύμη αλείφουμε βούτυρο έτσι ώστε να παραμείνει μαλακή και ταυτόχρονα τραγανή!!!





Σχόλια