Θυμωμένες γαρίδες... "Αραμπιάτα"

Μονάδες τρεις
1 από τις γαρίδες
1 από τις ελιές
1 από το ελαιόλαδο

Υλικά:
250 γρμ γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
10 ελιές κομμένες σε ροδέλες
4 μέτριες ντομάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 μέτρια κολοκύθια
αλάτι
πιπέρι
σκόνη σκόρδου
βασιλικό
ρίγανη
κόκκινη πιπεριά καυτερή αρκετή (αν βέβαια μας αρέσουν τα πολύ καυτερά)
ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:
* Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το έντερο τους και τις αφήνουμε στην άκρη.
* Κόβουμε τις ελιές σε ροδέλες βγάζοντας το κουκούτσι τους.
* Βράζουμε τα κολοκύθια σε αλατισμένο νερό και ύστερα τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο      μούλτι βάζοντας μέσα αλάτι,πιπέρι και σκόνη σκόρδου.
* Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές.
* Τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα ,μαζί με τις πιπεριές, να βράσουν για περίπου 5 λεπτά ,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,σκόνη σκόρδου,βασιλικό,ρίγανη καυτερή πιπεριά ,στη συνέχεια βάζουμε τις γαρίδες  και τις ελιές μέσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Στο τέλος βάζουμε ωμό το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Στήσιμο πιάτου:
Επιλέγουμε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο, στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά από την σάλτσα και με το κουτάλι απλά την χτυπάμε ώστε να δημιουργηθεί το σχέδιο splash !!! 
Στην μια άκρη βάζουμε σε σειρά τις γαρίδες με την σάλτσα και από επάνω τις ελιές και στην άλλη άκρη βάζουμε τον πουρέ κολοκυθιού γαρνίροντας τον με τις πιπεριές Φλωρίνης.
Απολαμβάνουμε ένα θυμωμένο (Αραμπιάτα = θυμωμένος) πιάτο ,όλο νοστιμιά!!!







Σχόλια