Ατομικό cheesecake (Διαχρονικές συνταγές)


Υλικά:
250 γρμ τυρί mascarpone (ή philadelphia)
1 πακέτο μπισκότα βουτύρου
2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
150 γρμ σοκολάτα
Για την μαρμελάδα φράουλα:
250 γρμ φράουλες
3  κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής:
Πρώτα φτιάχνουμε την μαρμελάδα φράουλα για να κρυώσει πολύ καλά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες αφού τις έχουμε κόψει σε κομμάτια,ρίχνουμε και την ζάχαρη και τις αφήνουμε να βράσουν για 12-15 λεπτά. ΔΕΝ βάζουμε νερό γιατί οι φράουλες θα βγάλουν το χυμό τους.
Προς το τέλος του βρασμού βάζουμε τις σταγόνες λεμονιού.
Όταν κρυώσει το μέιγμα μας τις πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
Στη συνέχεια σε ένα πολυκόφτη αλέθουμε τα μπισκότα ,τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το τυρί mascarpone μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψει το μείγμα,να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει την μορφή κρέμας.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μπερν μαρι ,τη σοκολάτα μας.
Στη συνέχεια πάνω σε μια λεία επιφάνεια(πχ δίσκος σερβιρίσματος) στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και φτιάχνουμε ό,τι σχέδιο μας αρέσει με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τον δίσκο στο ψυγείο για να παγώσει η σοκολάτα.



Στήνουμε το υπέροχο γλυκό μας:
Σε ατομικά μπολάκια, ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα και τα πατάμε με ένα κουταλάκι έτσι ώστε να πετύχουμε μία λεπτή στρώση ,που θα αποτελέσει την βάση μας ,από επάνω βάζουμε το τυρί κρέμα και στην συνέχεια βάζουμε την μαρμελάδα φράουλα.
Διακοσμούμε τα γλυκά μας  με τα σχέδια σοκολάτας που έχουμε στο ψυγείο.


Σχόλια