Φουντουκόπιτα !!!(Διαχρονικές συνταγές)

Υπενθύμιση
Η συνταγή αυτή ΔΕΝ αφορά την διατροφή των μονάδων !!!


Υλικά:
500 γρμ φαρίνα κόκκινη
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
κανέλα σκόνη
200 γραμμάρια φουντούκια
κομμάτια σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής:
Θρυμματίζουμε τα φουντούκια στο μούλτι (κρατάμε μερικά ολόκληρα για την διακόσμηση επάνω )
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ ή με το χέρι για να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ,το χυμό πορτοκαλιού .την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ.
 Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο ,ρίχνουμε τα τριμμένα φουντούκια ,τα κομμάτια σοκολάτας και το μπείκιν πάουντερ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα σπασμένα φουντούκια και μερικά κομμάτια σοκολάτας .
Ψήνουμε την φουντουκόπιτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Πριν την βγάλουμε από το φούρνο δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμη.(τρυπάμε την πίτα και αν δεν έχει ζύμη η οδοντογλυφιδα η πίτα μας είναι έτοιμη).





Σχόλια