Πιτάκια κουρού με διαφορετική γέμιση !!!(Διαχρονικές συνταγές)




Υλικά για την ζύμη:
1 ποτήρι νερού στημένη πορτοκαλάδα (240 ml)
1/2 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 πακέτο φαρίνα κόκκινη
μια τσιμπιά αλάτι

Για τη γέμιση ό,τι θέλουμε: φέτα,κασέρι και ζαμπόν με λίγο κέτσαπ,σπανάκι,κιμά,λουκάνικο.......

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε για να ενωθούν.
Αφήνουμε τη ζύμη μας στην άκρη για 15 λεπτά να φουσκώσει( πραγματικά φουσκώνει...).
Στη συνέχεια παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε με το χέρι μας σε πιτάκια και τα γεμίζουμε με ότι υλικό θέλουμε και τα κλείνουμε ενώνοντας την ζύμη μας.
Φτιάχνουμε μικρά πιτάκια ή στρογγυλά ή μακρόστενα όμως μικρά γιατί διπλασιάζονται στο ψήσιμο.
Τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.
Δεν τα λαδώνουμε ξανά ,ούτε βάζουμε αυγό από επάνω.
Είναι μια πολύ γρήγορη και πανεύκολη συνταγή που θα μας λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις π.χ σε ένα πάρτυ, κολατσιό για το σχολείο των παιδιών ή για το γραφείο !!!!
Αν δεν βάλουμε αλάτι μπορεί να γίνει και γλυκιά παρασκευή π,χ μια μηλόπιτα ή βάση τάρτας για σοκολάτα λιωμένη επάνω !!!


Σχόλια