Πασχαλινά κουλουράκια !!! (Διαχρονικές συνταγές)

Υπενθύμιση
Η συνταγή αυτή ΔΕΝ αφορά την διατροφή των μονάδων !!!


Υλικά:
1, 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
650  γρμ βούτυρο lurpak  σε θερμοκρασία δωματίου(ή όποιο άλλο βούτυρο γάλακτος χρησιμοποιείτε)
3 κάψουλες βανίλια
500 γρμ ζάχαρη
μισό ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
3 κρόκους αυγών(όχι το ασπράδι)
1 φακελάκι μπεκιν πάουντερ
Μισό ποτήρι του νερού αραιωμένο γάλα εβαπορέ.
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό για  επάλειψη

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν περίπου 10-12 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά μας χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Σε κάποια στιγμή αναγκαστικά βάζοντας όλο το αλεύρι θα πρέπει να αρχίσουμε το ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να ανακατευτεί όλο το μείγμα πολύ καλά.
Φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας με σχέδια που μας αρέσουν  και με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής τα αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο αυγού. Τα κάνουμε μικρά γιατί διπλασιάζονται στο ψήσιμο.
Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Φτιάχνω αυτή την συνταγή πάνω από 29 χρόνια ,πραγματικά είναι υπέροχη!!!
Όχι μόνο το Πάσχα αλλά και όλη την χρονιά που θέλω κουλουράκια. Δοκιμάστε τη !!!!

                                                   Καλό Πάσχα!!!!





Σχόλια

  1. Φαίνονται. υπεροχα!θα τα δοκιμάσω!μόνο θέλω να ρωτήσω αν είναι πολύ γλυκά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την φτιάξετε την συνταγή είναι υπέροχη,είναι γλυκά τόσο όσο ...για ένα και μισό κιλό αλεύρι 500 γρμ ζάχαρη δεν είναι πολύ, βέβαια αυτά είναι γούστα !!! Αν όμως τα θέλετε λίγο πιο άγλυκα αφαιρέστε 50-60 γρμ ζάχαρη όχι παραπάνω όμως γιατί θα χαλάσει η σύσταση της ζύμης και δεν θα βγει εύπλαστη και τόσο νόστιμη.

      Διαγραφή
    2. Να την φτιάξετε την συνταγή είναι υπέροχη,είναι γλυκά τόσο όσο ...για ένα και μισό κιλό αλεύρι 500 γρμ ζάχαρη δεν είναι πολύ, βέβαια αυτά είναι γούστα !!! Αν όμως τα θέλετε λίγο πιο άγλυκα αφαιρέστε 50-60 γρμ ζάχαρη όχι παραπάνω όμως γιατί θα χαλάσει η σύσταση της ζύμης και δεν θα βγει εύπλαστη και τόσο νόστιμη.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ!καλό Πάσχα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου