Τραγανοί λουκουμάδες γεμιστοί με μέλι !!!(Διαχρονικές συνταγές)




Υλικά:
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερό (250 ml)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
2-3 σταγόνες από λεμόνι

Υλικά για τους λουκουμάδες:
200 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό(250ml)
μια τσιμπιά αλάτι
καλαμποκέλαιο
κανέλα σκόνη

Εκτέλεση συνταγής:
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι έτσι ώστε να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε τους λουκουμάδες.
Θέλουμε κρύο σιρόπι και καυτούς τους λουκουμάδες όταν θα τους βάλουμε μέσα σε αυτό.
Έτσι θα πετύχουμε τραγανούς λουκουμάδες από έξω και μέσα μελωμένους !!!
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά,στη συνέχεια αφού κλείσουμε την εστία αφήνουμε το κατσαρολάκι επάνω και βάζουμε και το μέλι  και τις σταγόνες λεμονιού και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το μέλι ,μετά από 5 λεπτά το αποσύρουμε από την εστία και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τον χυλό: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι την μαγιά , το αλάτι και το χλιαρό νερό
( μεγάλη προσοχή εδώ..το νερό πρέπει να μην είναι ζεστό γιατί θα απενεργοποιηθεί η μαγιά,αλλά ούτε κρύο γιατί δεν θα φουσκώσει  ποτέ το μείγμα) τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στη άκρη σκεπασμένα με μια πετσέτα για 30 λεπτά.
 Η ζύμη μας θα είναι έτοιμη όταν στην επιφάνεια της θα έχει μερικές φουσκάλες .
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε καλαμποκέλαιο, όταν ζεσταθεί πολύ ,βάζουμε κουταλιές από το μείγμα μας και το τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.
Αν θέλουμε ολοστρόγγυλους λουκουμάδες κάνουμε το εξής: 
Βουτάμε την αριστερή χούφτα μας στο μείγμα και πιέζουμε τα δάκτυλά μας ,βγαίνει μια ποσότητας ζύμης μεταξύ αντίχειρα και δείκτη ,εκεί κόβουμε με ένα μικρό κουτάλι την ζύμη και την βάζουμε στο καυτό λάδι .
Βουτάμε συνεχώς το κουτάλι μας σε ένα ποτήρι με νερό και συνεχίζουμε.
Μόλις βγάλουμε τους λουκουμάδες τους ρίχνουμε καυτούς μέσα στο σιρόπι για 2-3 λεπτά και συνεχίζουμε με τους υπόλοιπους.
Από επάνω μπορούμε να βάλουμε κανέλα και σουσάμι .



Σχόλια