Μυρωδάτα πολίτικα τσουρέκια !!! (Διαχρονικές συνταγές)

Υπενθύμιση
Η συνταγή αυτή ΔΕΝ αφορά την διατροφή των μονάδων !!!


Υλικά:
1, 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρμ βούτυρο lurpak  σε θερμοκρασία δωματίου(ή όποιο άλλο βούτυρο γάλακτος χρησιμοποιείτε)
700 ml γάλα φρέσκο
4 αβγά ολόκληρα μέτρια και 2 κρόκοι (ελαφρά χτυπημένα όλα μαζί)
6 φακελάκια μαγιά ξερή (το κάθε φακελάκι είναι 7 gr)
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι αλεσμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου σε σκόνη(σε ένα γουδί βάζουμε την μαστίχα με λίγο ζάχαρη και την χτυπάμε καλά έτσι ώστε να διαλυθεί η μαστίχα και να γίνει σκόνη)
φιλέ αμύγδαλο (προαιρετικά)
1 αβγό χτυπημένο με λίγο γάλα για την επάλειψη των τσουρεκιών
Μισό ποτήρι νερό, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (αυτό θα το χρησιμοποιήσουμε αφού έχουν ψηθεί τα τσουρέκια μας για να γυαλίσουν)


Εκτέλεση συνταγής:
Βάζουμε στην εστία της κουζίνας μας ένα κατσαρολάκι με το γάλα,το βούτυρο,τη μαστίχα,το μαχλέπι και τη ζάχαρη και απλά τα ζεσταίνουμε για να λιώσει η ζάχαρη και το βούτυρο .
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν θέλουμε να βράσουν μόνο ελαφρά να ζεσταθούν για να μην μας κόψει η μαγιά στη συνέχεια.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν για 5 -10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μισό αλεύρι και την μαγιά και τα ανακατεύουμε,ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το χλιαρό γάλα και τα αβγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σταδιακά βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη δεν θα ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας. Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και ύστερα με μια πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε στην άκρη για 1,5  ώρα για να διπλασιαστούν σε όγκο.
 Όταν είναι έτοιμα, φτιάχνουμε τα τσουρέκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε (για να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας ΔΕΝ βάζουμε αλεύρι ,αλλά αλείφουμε τα χέρια μας με βούτυρο και πλάθουμε)
τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε σκεπασμένα πάλι για άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν ξανά.
Εάν θέλουμε από επάνω βάζουμε φιλέ αμύγδαλο.
Πριν τα βάλουμε στο φούρνο για να ψηθούν τα αλείφουμε με ένα πινέλο με το χτυπημένο αβγό.
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς θερμοκρασία για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι πολύ μαλακά,το ψήσιμό τους συνεχίζετε και έξω από το φούρνο για τουλάχιστον 10 λεπτά ακόμα.....
Δεν τα παραψήνουμε για να μην στεγνώσουν και σκληρύνουν.
Όταν τα βγάλουμε απο το φούρνο ,τα μεταφέρουμε  με προσοχή σε μία σχάρα να κρυώσουν και τα αλείφουμε με το ζαχαρόνερο για να γυαλίσουν !!!



👌    Εάν θέλουμε κάποια τσουρέκια τα κάνουμε γεμιστά με πραλίνα. 
Αφού κρυώσουν τα κόβουμε κατά μήκος,τα γεμίζουμε πραλίνα και τα σκεπάζουμε.

Σε ένα κατσαρολάκι με νερό βραστό βάζουμε το βάζο της πραλίνας να λιώσει και την ρίχνουμε από επάνω στο τσουρέκι.




Μια υπέροχη μυρωδάτη συνταγή που θα τη λατρέψετε!!!
Καλό Πάσχα με υγεία σε όλο τον κόσμο.


Σχόλια