Σοκολατένιες μπουκίτσες πάθους (Διαχρονικές συνταγές)



Υλικά:
250 γρμ τυρί μασκαρπόνε
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
200 γρμ σοκολάτα
μαρμελάδα φράουλα (η συνταγή είναι παρακάτω)
θήκες σιλικόνης για παγάκια

Εκτέλεση συνταγής:
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί .
Στη συνέχεια με τη σοκολάτα αλείφουμε τις θήκες με ένα κουταλάκι με ένα μέτριο πάχος(προσοχή δεν τις γεμίζουμε). Τις βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί και με το μίξερ το ανακατεύουμε δυνατά για να αφρατέψει.
Ρίχνουμε μέσα και την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα μας να έχει πάρει την μορφή μους.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την μαρμελάδα φράουλα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν όλα είναι έτοιμα στήνουμε τα γλυκάκια μας.....
Ξεφορμάρουμε με πολύ προσοχή τη σοκολάτα από τα καλούπια, το ένα το γεμίζουμε με τη μους τυριού μέχρι τη μέση με ένα μικρό κουταλάκι και από επάνω βάζουμε την μαρμελάδα φράουλα και βάζουμε ως καπάκι το δεύτερο.
Τα βάζουμε σε μία όμορφη πιατέλα και τα διατηρούμε στο ψυγείο!!!


Μαρμελάδα φράουλα:
Υλικά: 
φράουλες 500 γρμ
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2-3 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε κομμάτια, τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και τις βράζουμε για 10 λεπτά(δεν βάζουμε ΚΑΘΟΛΟΥ  νερό) .
Στη συνέχεια τις πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.

Σχόλια