Τσουρεκάτο !!!!!(Διαχρονικές συνταγές)

Υπενθύμιση
Η συνταγή αυτή ΔΕΝ αφορά την διατροφή των μονάδων !!!



Υλικά:
1 μέτριο τσουρέκι ,κομμένο σε κομματάκια
200 γρμ κουβερτούρα
150 γρμ γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουτί κρέμα μορφατ σαντιγί φυτική στο μεταλλικό κουτί

Εκτέλεση συνταγής:
Κόβουμε το τσουρέκι μας σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την σοκολάτα γκανάζ:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε πολύ καλά το γάλα.
Σε ένα μπολ έχουμε κόψει την κουβερτούρα μας σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε και το μέλι,στη συνέχεια ρίχνουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Στο σημείο αυτό ξεχωρίζουμε σε ένα μικρό μπολ 2-3 κουταλιές σοκολάτας για ντεκορ στη συνέχεια.
Έχουμε ένα υπέροχο σοκολατένιο μείγμα ,μέσα στο οποίο ρίχνουμε το τσουρέκι και το ανακατεύουμε προσεκτικά για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και το αφήνουμε να πάρει την θερμοκρασία δωματίου
Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την σαντιγί χτυπώντας τη στο μίξερ μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο σύμφωνα με τις οδηγίες της.
Βγάζουμε το σοκολατένιο μείγμα από το ψυγείο και στρώνουμε από επάνω την κρέμα σαντιγί,με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές και από επάνω ρίχνουμε την σοκολάτα που είχαμε κρατήσει στην αρχή.
Βάζουμε το πυρέξ για ακόμα μια ώρα στο ψυγείο.
Απολαμβάνουμε ένα υπέροχο γλυκό !!!!



  

Σχόλια