Ψητός σολομός στα κάρβουνα με κρούστα μυρωδικών.

Μονάδα μία
1 από το ψάρι

Υλικά:
3 λεπτά φιλέτα σολομού(φρέσκο ή κατεψυγμένο)
μια τσιμπιά αλάτι
3 λεμόνια(φέτες και χυμό)
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
 μια τσιμπιά πιπέρι
μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
μισό κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά μας και το χυμό από τα δύο λεμόνια.
Στη συνέχεια αφαιρούμε λίγη από την μαρινάδα για να την χρησιμοποιήσουμε αργότερα επάνω στον ψημένο σολομό, με την υπόλοιπη αλείφουμε τα φιλέτα.
Ετοιμάζουμε την ψησταριά με τα κάρβουνα και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.
Είναι έτοιμος ο σολομός όταν λιώνει με το πιρούνι.
Τον σερβίρουμε σε ένα πιάτο ,βάζοντας πρώτα φέτες από λεμόνι και επάνω ακουμπάμε τα φιλέτα σολομού και ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει.
Συνοδεύουμε αυτό το υπέροχο πιάτο με σαλάτα της αρεσκείας μας και υπολογίζουμε τις τυχών επιπλέον μονάδες αυτής.


Σολομός:
Πρόκειται για μια πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για ένα υγιές δέρμα,ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα,μια γερή καρδιά και διαύγεια νου.
Αποτελεί το Α και το Ω-3 της διατροφής ,καθώς είναι μία από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων για τον οργανισμό ,ωμέγα 3 λιπαρών οξέων!!!!





Σχόλια