Θεϊκή πορτοκαλόπιτα !!!! (Διαχρονικές συνταγές)




Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
2 βανίλιες στικ
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
ξύσμα 2 πορτοκαλιών

Σιρόπι:
2 ποτήρια νερού ,νερό
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
φλούδες πορτοκαλιού
κανέλα

Εκτέλεση συνταγής:
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. 
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.
Θέλουμε κρύο το σιρόπι και καυτή την πορτοκαλόπιτα στο σιρόπιασμα.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το μίξερ καλά, μετά βάζουμε τα αυγά και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα,τις βανίλιες,το ξύσμα και στο τέλος το μπεκιν πάουντερ.
Έχουμε πετύχει ένα πολύ ωραίο χυλό.
Ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο μας και το κόβουμε σε λωρίδες.
Βάζουμε τις λωρίδες σε ένα λαδωμένο ταψί και τις ανακατεύουμε για να μην είναι ενωμένες από πάνω ρίχνουμε τον χυλό και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και αν είναι έτοιμη την βγάζουμε από το φούρνο και την σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Το χρησιμοποιούμε όλο το σιρόπι και την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα μέχρι να ρουφήξει η πορτοκαλόπιτα όλο το σιρόπι.
Στην συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια και την απολάμβάνουμε!!!!


Σχόλια