"Σφακιανές " τυροπιτούλες όνειρο. (Διαχρονικές συνταγές)




Υλικά:
4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι μπλε
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο απλά θα είναι λίγο βαριά η γεύση)
250 γρμ φέτα
2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά έτσι ώστε να έχουμε ένα όμορφο ζυμαράκι.
Το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να φουσκώσει σε όγκο.
Στη συνέχεια  κόβουμε μικρά μπαλάκια το ζυμάρι μας και με την βοήθεια ενός πλάστη χειρός ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι  όσο ποιο λεπτό γίνετε!!!
Το γεμίζουμε με τη φέτα και το διπλώνουμε σαν φάκελο.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το ζυμάρι μας .
Ένα αντικολλητικό τηγάνι  το βάζουμε επάνω στην εστία για να ζεσταθεί πολύ καλά.
Αλείφουμε λάδι με ένα πινέλο την κάθε τυροπιτούλα μας και από τις δύο πλευρές και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.






Σχόλια