Παραδοσιακή φάβα σε gourmet εκδοχή !!!!

Μονάδες τρεις
1 από τη φάβα
1 από το ελαιόλαδο
1 από την αραβική πίτα

Υλικά:
1 ποτήρι του νερού φάβα
2 μεγάλα κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
1 αραβική πίτα μεσαίο μέγεθος
1 κουταλάκι κοφτό  ζάχαρη καρύδας

Εκτέλεση συνταγής:
Καθαρίζουμε και πλένουμε την φάβα στη συνέχεια την βάζουμε να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ,μαζί το ένα κρεμμύδι,αλάτι και πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμη την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ξεροψήνουμε την αραβική πίτα αφού πρώτα την έχουμε κόψει σε λωρίδες.
Στη συνέχεια στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το άλλο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες με μισό σφηνάκι νερό,όταν σωθεί το νερό και το κρεμμυδι μαλακώσει  βάζουμε την ζάχαρη καρύδας και σοτάρουμε λίγο ακόμα για να καραμελώσει.(προσοχή να μην καεί γιατί θα πικρίσει)

Στήσιμο πιάτου:
Επιλέγουμε ένα μεγάλο πιάτο και βάζουμε την φάβα στην μία πλευρά και από επάνω το καραμελωμένο κρεμμύδι,στην απέναντι πλευρά την τραγανή πίτα δίνοντας όγκο,ρίχνουμε παντού λάδι και λεμόνι.

Όταν η παράδοση συναντά την gourmet εκδοχή ,τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό !!!!! 



Σχόλια