Ζουμερή μπριζολίτσα επάνω σε σπανάκι !!!

Μονάδες δυο
1 από κρέας
1 από τυρί φέτα

Υλικά:
250 γρμ μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα χωρίς κόκκαλο
500 γρμ σπανάκι
250 γρμ φέτα
κρεμμύδι
2 ντομάτες τριμμένες
αλάτι
πιπέρι
άνηθο

Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε την σπαλομπριζόλα,την αλατίζουμε και την βάζουμε να ψηθεί σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές.
Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για να μην στεγνώσει και την κόβουμε μικρά κομμάτια.
Μέσα στο τηγάνι της μπριζόλας,αφού την αφαιρέσουμε βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες  με αλάτι και πιπέρι και το ζουμάκι της μπριζόλας και φτιάχνουμε μια υπέροχη πηκτή σάλτα.
Ετοιμάζουμε την βάση, σπανάκι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι,το βάζουμε σε μία κατσαρόλα,σκεπάζουμε με το καπάκι και το αχνίζουμε για 3 λεπτά,στη συνέχεια ρίχνουμε τριμμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά του.
Βάζουμε αλάτι,πιπέρι,άνηθο και κομμάτια φέτας.

Όταν όλα είναι έτοιμα στήνουμε το πιάτο μας:
Επιλέγουμε ένα μεγάλο πιάτο ,στο κέντρο του κατά μήκος βάζουμε το σπανάκι (μία λωρίδα) ως βάση από επάνω βάζουμε τη μπριζόλα σε κομμάτια που έχουμε κόψει και ενδιάμεσα βάζουμε μικρές κουταλιές από την σάλτσα.Σε μια άκρη ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά σάλτσας και γύρω γύρω σταγόνες και τοποθετούμε επάνω τα κομμάτια από την μπριζόλα.



Σχόλια