Πορτοκαλένιο καλαμάρι με μπρόκολο !!!

Μονάδες δύο
1 από το καλαμάρι
1 από το ελαιόλαδο

Υλικά:
Ένα μεγάλο καλαμάρι σε ροδέλες
μισό πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα), ΠΡΟΣΟΧΗ τον δίωρο περιορισμό άλλου φρούτου.
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
σκόνη σκόρδου
ελαιόλαδο
μπρόκολο

Εκτέλεση συνταγής:
Σε μία κατσαρόλα μικρή βάζουμε  ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις ροδέλες από το καλαμάρι ελαφρά μέχρι να ροδίσουν,στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό από το πορτοκάλι ,αλάτι,πιπέρι,σκόνη σκόρδου και μισό ποτήρι νερό,κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά.
Στο τέλος ρίχνουμε την μουστάρδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε το μπρόκολο.

Όταν όλα είναι έτοιμα στήνουμε το  πιάτο μας.
Επιλέγουμε ένα μεγάλο πιάτο ,στην μία άκρη βάζουμε τις ροδέλες πλεχτές η μία πάνω στην άλλη .
Στην απέναντι πλευρά βάζουμε το μπρόκολο και το περιχύνουμε με την σάλτσα πορτοκαλιού!!!

  

Σχόλια